Varilux Digitime Computerglas

Varilux Digitime is specifiek ontworpen voor mensen die scherp en comfortabel willen zien tijdens het gebruik van de smartphone, tablet, laptop, computer of het uitvoeren van werkzaamheden op diezelfde werkafstand. U heeft pas Varilux Digitime nodig als u moeite heeft met lezen van dichtbij. Als u hier nog geen klachten mee ervaart is het normale Eyezen glas geschikter. In de regel wordt Varilux Digitime vooral gebruikt door de leeftijdsgroep boven 42 jaar.

Onze ogen moeten zich steeds intensiever en vaker inspannen op zich te kunnen aanpassen aan de verschillende kijkafstanden van diverse digitale apparaten. De tekens die worden weergegeven op beeldschermen zijn moeilijker te lezen door de grootte en de korrelige weergave. Ogen hebben ook last van beeldschermverblindingen en kunnen worden blootgesteld aan blauwviolet licht wat hinderlijk is voor de ogen.

De verschillende kijkafstanden zorgen voor een behoefte aan een glas met verschillende focuspunten.

near

DIGITIME laptop of leeswerk dichtbij (near): afbeelding 1

Voor gebruikers van met name smartphones en tablets( I-pad). De nadruk ligt op de 45 cm afstand, maar een beeldscherm op 100 cm is ook prima zichtbaar.

DIGITIME Desktop (midrange): afbeelding 2

Voor gebruik van met name het beeldscherm op het bureau . De nadruk ligt op de 90 cm afstand, maar de smartphone of tablet in de hand is prima zichtbaar.

mid

DIGITIME Kamer (ruimtezicht): afbeelding 3

Voor gebruik van met name grote beeldschermen. De nadruk ligt op het grote beeldscherm maar de computer en smartphone is ook nog zichtbaar.

room

Voordelen voor de drager:

– Een goed gezichtsveld voor nabij
– Scherp zicht over de hele breedte van het beeldscherm
– Breed aan aangepast tussenzicht voor comfortabel werken met de computer en aan een bureau en werktafel
– Vermindert vermoeidheid en kijkklachten dankzij behoud van een ergonomische lichaamshouding
– Ideaal voor een kantooromgeving of tijdens vergaderingen
– Minder hoofdpijnklachten

Kortom, Varilux Digitime voorkomt vermoeide ogen en lichamelijke klachten tijdens en na intensief digitaal gebruik.

Varilux Digitime is geschikt voor:
– Iedereen die intensief werkt met computer, laptop, tablet, smartphone of meerdere werkuren na elkaar bureauwerk verricht.
– Dragers die continue overzicht moeten hebben van leeswerk, beeldscherm en objecten tot op een afstand van ongeveer 4 meter.