Harde lenzen

Vormvaste lenzen geven het scherpste zicht en zijn het allerbeste voor de gezondheid van je ogen. Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Vormvaste lenzen zijn niet zo gevoelig voor beschadigingen als andere lenzen. Ze gaan langer mee en zijn goedkoper.

Eenmaal gewend, is vergeten dat je ze draagt

Het plezierige van vormvaste lenzen is dat je gewoon vergeet dat je ze draag wanneer je eenmaal gewend bent. En dat geldt vooral voor de Genius lenzen. Deze lenzen worden gemaakt van een zeer hoog zuurstof doorlatend materiaal waardoor je ogen nauwelijks geïrriteerd raken raken en de hele dag fit blijven. Aan Genius lenzen ben je snel gewend en je kun ze gerust de hele dag dragen. Ze zitten zo perfect dat sommigen ze zelfs vergeten uit te doen en door zouden kunnen dragen, wat overigens niet verstandig is.

Wij bij het BrillenKabinet zijn geen voorstander van PermanentWear lenzen en soorten die het oog vervormen om overdag geen bril te hoeven dragen omdat dit op termijn problemen kan geven die niet meer omkeerbaar zijn .