Oogmetingen

De oogmeting, eigenlijk refractie, is in feite het belangrijkste onderdeel van een bril aanschaf .Het  zorgt ervoor dat men de gehele dag probleemloos zicht heeft. Onze oogmeting is deels volautomatisch en daarna subjectief, het belangrijkste deel.

Nauwkeurig en accuraat

Bij afwijkende waarden in de gezichtsscherpte wordt indien nodig met bio microscoop of oogspiegel nagecontroleerd. Bij twijfel verwijzen wij altijd door naar de oogarts voor verdere analyse. Oogmetingen zijn altijd gratis bij aankoop van nieuwe glazen. Controlemetingen van bestaande glazen zijn ook gratis. Uw ogen worden altijd gemeten door een gediplomeerd opticien of optometrist.

Maatwerk

Desgewenst kunnen wij in de calculatie van de glazen verschillende parameters meenemen met een Visio Office meting. Zoals het draaipunt van uw oog, uw houding, de inclinatiehoek van het montuur t.o.v. uw gezicht, de hoornvliesafstand en de doorbuiging van uw montuur. Ook kunnen we met de Visio-office meten welk deel van een multifocaal glas u het meest gebruikt en hier het leesgedeelte specifiek op laten aanpassen. Afstemming van deze parameters in uw nieuwe brillenglazen zorgen voor een optimaal zicht en kijkcomfort.

Prisma meting

Ook voor prismatische metingen kunt u bij ons terecht, dit gebeurt echter wel op afspraak i.v.m. de langere tijd die deze meting met zich meebrengt.

Losse oogmeting

Ook een losse meting is bij ons mogelijk, deze wordt apart berekend. Bij aanschaf van een bril, lenzen of glazen worden deze kosten in mindering gebracht.

Aanvullend onderzoek

Wij hebben een zeer ervaren optometrist in dienst die desgewenst aanvullend oogonderzoek kan verrichten.