Contactlenzen

Contactlenzen zijn er in talloze uitvoeringen en materialen.De beste onderverdeling is eigenlijk nog steeds vormstabiel (hard) en zacht. De keuze welk lenstype het best bij de klant past is afhankelijk van veel factoren.Uitgangspositie is wel dat men fysiologisch geschikt is, met andere woorden is de traansamenstelling en hoeveelheid voldoende om veilig en comfortabel contactlenzen te kunnen dragen.

Wij bij het BrillenKabinet testen altijd het traanvocht met een fluortest zodat we in samenspraak met de klant de voor en tegens van de diverse mogelijkheden tegen elkaar kunnen afwegen.

De laatste nieuwe ontwikkelingen vinden we nu in de Multifocale cylindrische zachte contactlens : De INDIVISUAL maatwerk lens.

Zachte lenzen, perfecte pasvorm vereist maatwerk!

Niemand is gemiddeld en daarom kiest u met de Indivisual voor een kwaliteitslens die speciaal op maat van uw ogen gemaakt wordt. Een zachte drie-maanden-lens die wordt gemaakt van het meest gezonde materiaal en zeer nauwkeurig wordt aangemeten. Daarmee creëren we optimaal comfort en perfect zicht. Wij kennen geen beperking en maken voor iedereen een unieke lens. Geen enkele lens past beter. Mocht u ongeschikt zijn voor zachte lenzen dan is er natuurlijk nog de vormstabiele die zeker niet minder is dan de zachte soorten maar gewoon meer gewenning vereist.

Vormvaste lenzen, het scherpste zicht

Vormvaste lenzen geven het scherpste zicht en zijn het allerbeste voor de gezondheid van je ogen. Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Vormvaste lenzen zijn niet zo gevoelig voor beschadigingen als andere lenzen. Ze gaan langer mee en zijn goedkoper. Het plezierige van vormvaste lenzen is dat je gewoon vergeet dat je ze draag wanneer je eenmaal gewend bent. En dat geldt vooral voor de Genius lenzen. Deze lenzen worden gemaakt van een zeer hoog zuurstofdoorlatend materiaal waardoor je ogen nauwelijks geirriteerd raken raken en de hele dag fit blijven. Aan Genius lenzen ben je snel gewend en je kun ze gerust de hele dag dragen. Ze zitten zo perfect dat sommigen ze zelfs vergeten uit te doen en door zouden kunnen dragen,wat overigens niet verstandig is.

Wij bij het BrillenKabinet zijn geen voorstander van PermanentWear lenzen en soorten die het oog vervormen om overdag geen bril te hoeven dragen omdat dit op termijn problemen kan geven die niet meer omkeerbaar zijn .