Chanel is één van onze toonaangevende merken binnen ons assortiment. De oprichtster van het merk is Coco Chanel (een frans modeontwerpster) is een pionier in de mode. Ze is geboren op 19 augustus 1883 in het handelsstadje Saumur in het Loiredal te Frankrijk onder armoedige omstandigheden. En toen ze 12 jaar oud was verloor ze haar moeder, haar vader liet haar achter in een weeshuis in de Corrèze. Als tiener ontwikkelde ze een sterk karakter en een uitgesproken verlangen naar onafhankelijkheid en vrijheid. Toen ze uit het internaat kwam, werd ze verkoopster bij een hoedenwinkel in Moulins.

Naamloos

 

 • Geboren in 1883, Saumur Frankrijk

 • Ontwerpt in eerste instantie hoeden voor de upperclass

 • 1916 – opening hoeden en accessoire winkel

 • 1921 – uitbreiding naar Rue de Cambon, Paris en lancering Chanel No5

 • 1920/30 – Coco lanceert make-up lijn, little black dress, kostuumjuwelen en tweed

 • Coco overlijdt op 87-jarige leeftijd

 

 

 

Een bekende uitspraak van Coco Chanel is: “Elegant zijn is geen kwestie van een nieuwe jurk aantrekken. Je bent elegant, omdat je elegant bent.” In 1918 kreeg ze een gebouw aan de 31 rue Cambon in Parijs in handen. In 1921 opende zij haar eerste “modeboetiek” en verkocht hier kleding, hoeden en accessoires. In 1927 bezat ze vijf gebouwen aan de Rue Cambon, namelijk nummer 23 tot 31. Zij was degene die de Garçonne-stijl bedacht: ze trok vrouwen truien en plooirokken met verlaagde taille aan en versierde de haren met clochehoeden en haarbanden.

Al deze facetten zijn terug te vinden in de Chanel Brillen:
Het matelassé motief, ofwel de sprekende wiebertjesmotief, kwam onder haar aandacht tijdens een bezoek aan de Schotse paardenraces in de jaren 50.

De Chain is in de loop der jaren in verschillende uitvoeringen in de eyewear verwerkt, dit seizoen zien we een duplicaat van de ketting in combinatie met een oortip van kalfsleer of acetaat.

Camelia’s hebben een belangrijke rol gespeeld in het leven van Coco Chanel. Haar voorliefde voor deze bloemen is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw. Haar grote liefde Boy Capel gaf haar een boeket met deze sierlijke bloemen tijdens hun eerste date

Dat Coco Chanel verzot was op parels is geen geheim, zonder haar parelsnoer ging zij de deur niet uit; In elke Chanel collectie zien wij parels verwerkt, hetzij in de haute couture jurken, hetzij in de vele accessoires

Dit seizoen komt het merk met een unieke samensmelting van tweed en metaal; tradition meets innovation. Een perfecte match voor de moderne vrouw die houdt van klassiek met een niet voor de hand liggende touch.

Chanel geloofde sterk in de kracht van het weglaten. Harmonieus, puur en simpel; de verfijnde brillen zijn voorzien van het sprekende dubbele C logo. Een bewezen populaire collectie die perfect aansluit op de wensen van vrouwen met een minimalistische stijl. De brillen zijn tijdloos, goed te combineren en hebben een pasvorm die past bij vele gezichten. Met deze collectie wordt een brede doelgroep aangesproken; Chanel at it’s best.