Deze week hebben kunstenaars Mylene Vrolijk en Ruud Dijkgraaf hun werk tentoongesteld bij ons. Zij bedenken concepten in opdracht en verwezenlijken ze in zowel acryl als in gemengde techniek op doek, papier of als muurschildering. Hun werk is te bezichtigen in hun atelier of op verkoopexposities in Nederland, België en Frankrijk. Hieronder kunt u extra informatie lezen over deze kunstenaars. De kunstwerken zijn te koop bij Het BrillenKabinet.

 

Mylène Vrolijk

Woont en werkt al een aantal jaren in België.
Mylène Vrolijk schildert portretten, maar ook appelen, andere groenten & fruit en kwarteleitjes, waarbij bewust is gekozen voor uniek werk (geen litho/zeefdruk).

Zij is een echte “fijnschilderes”; veel details en waarheidsgetrouwe weergaves van haar onderwerpen.
Het liefst op doeken met vierkante afmetingen, die als totaalcompositie bij elkaar kunnen worden opgehangen in serie, onder of naast elkaar, in de vorm van bijvoorbeeld een groot vierkant. Het repeterend object (fruit) gecombineerd op een wisselende achtergrond staat centraal.

IMG_9019

Ruud Dijkgraaf

Geboren in 1957 in Rotterdam. Is vooral een abstracte kunstenaar.
In de symboliek die Ruud Dijkgraaf weergeeft in zijn werken staan drie kernbegrippen centraal: kracht, schoonheid en wijsheid.
De kracht vloeit voort uit de snelle en ongedwongen manier waarop hij zijn vormen laat ontstaan. De schoonheid is inherent aan zijn vele toegepaste harmonische kleuren die zich in één blik laten vangen.

De wijsheid is het idee in de vorm waarbij de waarnemer zijn eigen interpretatie kan vormen. Met het gebruik van cirkels geeft Dijkgraaf zijn werk een symbolische vitaliteit mee. Zijn werk is regelmatig te zien bij kunstgaleries in België en Nederland.